De forente arabiske emirater

Prinsessa skal ha flyktet til Europa

Prinsesse Haya Bint al-Hussein skal ha forlatt Dubai.

PÅ FLUKT: Flere medier melder at prinsesse Haya bint al-Hussein har forlatt Dubai og ektemann sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum. Foto: David Hartley / Rex Shutterstock
PÅ FLUKT: Flere medier melder at prinsesse Haya bint al-Hussein har forlatt Dubai og ektemann sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum. Foto: David Hartley / Rex Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Haya bint al-Hussein (45) skal ha flyktet fra ektemannen og Dubai-leder, sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum. Dette skriver blant andre The Guardian.

Prinsessa og hennes to barn på elleve og sju år skal ha reist fra Dubai til Tyskland og søkt politisk asyl der. Med seg skal hun ha hatt 31 millioner pund, skriver International Business Times.

Avisa skriver at prinsessa fikk hjelp av en tysk diplomat til å flykte fra De forente arabiske emirater, men dette er ikke bekreftet.

Rettstvist i London

al-Hussein er datter av den avdøde kongen av Jordan, og søster til den nåværende kongen, Abdullah II. Prinsessa ble utdannet fra privatskoler i Storbritannia og studerte på Oxford University. Hun er venn med den britiske kongefamilien og eier et hus nær Kensington Palace som skal være verdt 85 millioner pund.

Hun antas nå å være i Storbritannia. Ifølge The Guardian skal hun ha skilt seg fra ektemannen, og er nå i en rettstvist i London. Saken startet da hun flyktet og skal gjenopptas seinere denne måneden.

Anklagene går ut på at private Dubai-kanaler har sendt forespørsler til myndighetene i Storbritannia om å få prinsessa utlevert til Emiratene. Ifølge The Guardian skal prinsessa ha vært bekymret for om hun var trygg i Storbritannia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer