BILKJØRER: Prinsesse Amira Al-Taweel i Saudi Arabia kjermper for kvinnenes rett til å kjøre bil i hjemlandet. Her deltar hun i Bill  Clinton Globale Initiativ i New York i September i år. Foto: Scanpix/REUTERS/Allison Joyce
BILKJØRER: Prinsesse Amira Al-Taweel i Saudi Arabia kjermper for kvinnenes rett til å kjøre bil i hjemlandet. Her deltar hun i Bill Clinton Globale Initiativ i New York i September i år. Foto: Scanpix/REUTERS/Allison JoyceVis mer

Prinsessa som jublet over avlyst pisking

«Takk Allah for at piskinga av Shaima er avlyst!» Dette vågde ei saudiarabisk prinsesse å skrive, da ei kvinne slapp pisking for bilkjøring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Takk Allah for at piskinga av Shaima er avlyst! Jeg er sikker på at alle saudiske kvinner er glade nå. I hvert fall er jeg det,» skrev prinsesse Amira al-Taweel på sin Twitter-konto. En domstol hadde først dømt Shaima Jastaniah til ti piskeslag for å ha kjørt bil, noe som er forbudt for kvinner i det særdeles gammeldagse kongedømmet.

Prinsesse Amira al-Taweel har grunn til å feire. Hun har tidligere sagt til den saudiske avisa Al-Watan at hun er klar til å kjøre bil så snart forbudet mot bilkjøring for kvinner oppheves. Hun kjører ofte bil i utlandet, fortalte hun.

Hun er gift med prins Aklwaleed bin Talal, en søkkrik fetter av kong Abdullah, og reiser ofte med ham i utlandet. Der kler hjun seg i siste vestlige mote. Hun deltar også i en del veldedig arbeid.

Kong Abdullah har nettopp gitt kvinnene stemmerett i kommunevalgene fra 2015. Men de må fremdeles ha en mannlig sjåfør til å kjøre dem i bil.