De forente arabiske emirater

Prinsessas flukt endte i tragedie. Siden har ingen hørt fra henne

Selv ikke en fransk fluktmester-spion og en finsk kampsportinstruktør klarte å få Dubais prinsesse ut av farens klør. Nå frykter de at han har fått henne drept.

RØMTE: Prinsesse Sheikha Latifa bint Mohammed al-Maktoum forsøkte å rømme fra Dubai, og farens regime. Denne videoen er det verden har hørt fra henne. Video: Dagbladet og @FreeLatifa/Youtube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Sheikha Latifa bint Mohammed al-Maktoum av Dubai er sporløst forsvunnet.

Ifølge vitner har ikke 33-åringen hørt fra seg etter at hun ble tatt av væpnede menn rundt 30 mil fra vestkysten av India i starten av mars. Siden skal ingen ha sett henne.

Det startet som et rømningsforsøk fra hennes fars, Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, autoritære regime. Ved hjelp av en spektakulær fluktplan skulle hun begynne et nytt liv i utlandet.

Det gikk ikke som det skulle, og advokatene hennes og flere menneskerettighetsorganisasjoner er overbevist om at hun holdes fanget av farens administrasjon i De forente arabiske emirater.

FN har bedt myndighetene om å opplyse om hvor Latifa befinner seg og hvordan hun har det, men alle forespørsler har blitt ignorert. Nå øker bekymringen for at hun kan være død.

- Den ondeste jeg har møtt

I februar i år, kort tid før forsvinningen, forsøkte hun å flykte fra landet. I videoen som ble publisert like etter at hun ble meldt savnet forteller hun sin historie. Den kan sees i sin helhet her.

- Jeg lager denne videoen fordi det kan være den siste jeg lager, innleder hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer