Prinsesse Anne sa seg skyldig i lovbrudd

Prinsesse Anne av Storbritannia er blitt historisk: Som den første britiske kongelige noensinne erklærte hun seg torsdag skyldig i lovbrudd, etter å ha brutt forbudet mot hold av farlige hunder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 52 år gamle prinsessen møtte i forhørsretten i Slough nordvest for London, der hun innrømmet at bullterrieren hennes, en tispe som lyder navnet Eglantine, bet to barn i en park 1. april i år. Barna ble vettskremt, men fikk ikke alvorlige fysiske skader.

Etter prinsessens tilståelse, frafalt aktoratet siktelsen mot hennes ektemann Tim Laurence for medvirkning til lovbruddet. Både prinsessen og Laurence var til stede i rettssalen da saken ble behandlet torsdag.

Straffen for lovbruddet er ennå ikke fastsatt, men Anne slipper trolig med en bot. Ifølge loven kan hun dømmes til en kortere fengselsstraff, men britiske jurister sier det er «ekstremt usannsynlig» at prinsessen havner i kasjotten.

Hun slipper i alle fall billigere enn den forrige britiske kongelige som ble dømt for lovbrudd. Det var kong Charles I, som ble dømt til døden av Overhuset i det opprørske engelske parlamentet og i året 1649 offentlig halshugget i London.

(NTB)

Bildetekst(er):

Prinsesse Anne kommer til forhørsretten i Slough nordvest for London torsdag, der hun sa seg skyldig i å ha brutt lovforbudet mot hold av farlige hunder. En av hundene hennes skal ha bitt to barn i parken ved Windsor slott i juli i år. Tiltalen mot Annes ektemann Tim Laurence for medvirkning til lovbruddet ble frafalt. (Peter Macdiarmid, SCANPIX/REUTERS) (Breddebilde)

ANGRER: Prinsesse Anne, mannen Timothy Lawrence og sønnen Peter( i døra) forlater Slough Magistrates Court.