Prinsesse av folket

Norges kommende kronprinsesse er en nøktern dame økonomisk. Både formue og toppskatt er sjelden vare for Mette-Marits slekt og venner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når Mette-Marit og Haakon Magnus har sagt hverandre sitt ja i Oslo domkirke 25. august, venter en apanasje på 4,2 millioner kroner. Det betyr 350000 kroner hver måned for de nygifte.

Men skatteoppgjøret viser at Norges kommende kronprinspar er av folket.

Nullinntekt

Mette-Marit Tjessem Høiby selv skattet av 93400 kroner i 1999, men yrkesaktiviteten til Norges kommende kronprinsesse dabbet sterkt av i skatteåret 2000. Dermed tjente Mette-Marit trolig enda mindre i fjor. Siden skattyter Tjessem Høiby har meldt flytting, får hun ikke skatteoppgjøret før i oktober.

Brudens far, Sven Høiby, står uten formue og inntekt for fjoråret, mens søsteren Kristin Høiby Bjørnøy skatter av 100000 kroner i inntekt.

Anstrengt forhold

Mette-Marits forlover, Linda Tånevik, er student ved Norsk Akupunkturskole i Oslo. Tånevik tjente 123000 kroner på deltidsjobben ved Klinikk for Alle i fjor. I tillegg er hun den eneste i Dagbladets oversikt som har skattbar formue. Men det koster å bo i Bogstadveien: Forloveren reduserte formuen med en tusenlapp i uka gjennom fjoråret.

Venninneforholdet mellom Mille Nyman og Mette-Marit Tjessem Høiby fikk en knekk i mars i år, da Nyman solgte feriebilder med en toppløs Mette-Marit til Se og Hør. Inntekten av salget kommer godt med: Nyman står oppført uten skattbar inntekt i fjor, og formuen gikk ned fra 19000 til 3000 kroner.

Venner i folket

Kronprinsens gode venn, informasjonssjef Jon Mørland i UD, er heller ingen krøsus. Han skattet av 220000 kroner i fjor, og har ikke skattbar formue. Det har heller ikke Kaj-Martin Georgsen, en annen god venn av Haakon Magnus.

<B>NØKTERNT:</B> Sommerens mest omtalte brud tjente trolig under 100 000 kroner i fjor. Forlover Linda Tånevik og vennekretsen drar heller ikke opp snittlønna i Norge.