KJØPTE INFORMASJON: Da politiet ransaket Clive Goodmans hjem i Addlestone i Surrey utenfor London, fant de totalt 15 telefon- og informasjonslister fra det britiske kongehuset. Foto: AFP / NTB scanpix
KJØPTE INFORMASJON: Da politiet ransaket Clive Goodmans hjem i Addlestone i Surrey utenfor London, fant de totalt 15 telefon- og informasjonslister fra det britiske kongehuset. Foto: AFP / NTB scanpixVis mer

- Prinsesse Diana lekket hemmelige opplysninger til meg

Britisk skandalereporter hevder Diana trengte en alliert i kampen mot Charles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Clive Goodman, tidligere kongereporter hos tabloidavisa News of the World, kom med svært oppsiktsvekkende påstander i retten i London i dag.

Han står tiltalt for å under bordet ha kjøpt seg tilgang til en rekke såkalte «Green Books» - kartotek og telefonlister fra internt hos det britiske kongehuset. Goodman nekter straffskyld.

- Det var prinsesse Diana som lekket en av listene til meg. Hun trengte en alliert i pressen for å stå imot sin fraseparerte ektemann, hevdet Goodman i retten.

- Trengte en alliert Diana og Charles tok ut separasjon i 1992, etter 11 til tider turbulente år som ektefolk.

Clive Goodman hevdet ifølge Daily Telegraph at Diana sendte telefonlista til hans kontor i Wapping i London.

- Hun hadde det veldig, veldig tøft. Hun ville at jeg skulle se hvor mange tjenere og ansatte som mannen hennes hadde hatt, sammenlignet med henne selv. Hun trengte en alliert, for å vise ham at det også fantes motkrefter.

Ifølge BBC hevdet Goodman at prinsessen følte at Charles' tjenere og ansatte rottet seg sammen mot henne.

Store skup Da politiet ransaket Goodmans hjem i Addlestone i Surrey utenfor London, fant de totalt 15 telefon- og informasjonslister fra det britiske kongehuset. Goodman var i mange år ansvarlig for å dekke de britiske kongelige hos den nå nedlagte tabloidavisa News of the World.

Han sto bak en del helt spektakulære avsløringer, og hadde tilsynelatende et unikt inntak hos det britiske kongehuset.

Men i 2007 ble Goodman fengslet for omfattende telefonhacking. Glorien falmet når metodene han hadde benyttet ble kjent. Etterforskningen, som fortsatt pågår, er blitt en av de største skandalene i britisk presse noensinne.

Han fikk deretter sparken fra News of the World.

Prinsesse Diana døde i 1997. Det er ikke kjent hvordan hennes eller kongehusets advokater stiller seg til de grove påstandene.

ELSKET OG HATET: Avdøde prinsesse Diana har en helt spesiell plass i mange briters hjerter. Nå er hun gjenstand for nye beskyldninger i retten. Foto: AFP / NTB scanpix
ELSKET OG HATET: Avdøde prinsesse Diana har en helt spesiell plass i mange briters hjerter. Nå er hun gjenstand for nye beskyldninger i retten. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer