Prinsesse for en dag

Da Stine Berntzen (7) fikk høre at kronprinsen og Mette-Marit skulle gifte seg på bursdagen hennes, satte hun seg ned og skrev brev til Mette-Marit. Stine fortalte at hennes høyeste ønske for dagen var å bli invitert til vielsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var sjuåringen selv som fant på at hun skulle skrive brev til Mette-Marit. Brevet ble sendt direkte til kronprinsparets leilighet i Ullevålsveien, og Stine har aldri vært i tvil om at hun skulle bli invitert i bryllupet. Invitasjonen til vielsen i Oslo domkirke som kom i posten for noen uker siden, behandles som det viktigste verdipapir.

Skrev brev

Nå klarer nesten ikke Stine (7) og mamma Tone Berntzen å vente til den store dagen.

- Jeg har bestilt kjole, men det tok lang tid å finne den riktige. Sko, hatt og hansker har jeg allerede, sier Stine stolt og smiler.

Brevet var ganske kort og rett på sak.

- Jeg skrev at jeg hadde bursdag den dagen de skulle gifte seg. Og så skrev jeg at det hadde vært en fin presang dersom jeg fikk lov til å komme i kirka, sier Stine.

Mette-Marit tok med seg brevet til Slottet. Noen måneder seinere ble det bestemt at Stine og mamma skal få sitte sammen med prinser og prinsesser fra hele Europa i Oslo domkirke.

- Jeg liker Mette-Marit kjempemye. Hun ser grei ut, sier jenta.

Vanlige mennesker

Mamma Tone ser også fram til den store dagen. I motsetning til datteren ble hun svært så overrasket da Slottet ringte og fortalte at de var invitert.

- Jeg prøvde å dempe Stines forventninger. Jeg var overbevist om at vi skulle få et høflig avslag. Da de ringte fra Slottet trodde jeg at det var noen som tullet med meg, sier Tone.

Enda har ikke Stine rukket å fortelle den store nyheten til alle vennene, men noen har fått vite det.

- Noen er misunnelige. Andre spør om de kan få være med i stedet for mamma, sier hun.

Mamma er både forventningsfull og litt bekymret foran møtet med de kongelige.

- Vi er jo bare vanlige mennesker. Man føler seg kanskje litt liten i et slik selskap, sier Tone.

Kakefest

Selv om Stine og mamma ikke er invitert til middagen på Slottet, skal det nok bli rikelig med kake. Etter seremonien i kirken reiser nemlig Stine og mamma hjem til Trosterud for å feire brusdagen. Planene om barneselskap er lagt til side, ettersom hele borettslaget skal følge bryllupet på tv, men kake blir det likevel.

- Da skal vi spise marsipankake, sier mamma.

- Nei, vi skal spise sjokoladekake, sier Stine.

INVITERT: - Jeg liker Mette-Marit kjempemye. Hun ser grei ut, sier Stine Berntzen (7) som allerede har bestilt seg ny kjole til den store dagen.