- Prinsesse-hest mot dop og vold

Å forebygge økende vold og stoffmisbruk blant de unge er ifølge Stein Erik «Rimi»-Hagen årsaken til at han inngikk hesteavtalen med prinsesse Märtha Louise.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De unge trenger idealer som er sunne og gode, sier Stein Erik Hagen når han forklarer bakgrunnen for sin raushet til NRKs «Brennpunkt» i kveld.

Hagen har hittil sagt lite om hvorfor han og skipsrederne Bergesen og Sundt valgte å sponse prinsesse Märtha Louise med en hesteavtale i timillionerkroner-klassen.

Men i «Brennpunkt»s oppsummering av kongehusets turbulente år på NRK1 i kveld, forteller Rimi-Hagen hvorfor han fant det riktig å stille opp for rytterprinsessen.

Vold og rus

Hagen bekrefter i programmet at forespørselen kom fra jaktkamerat og styreleder i Norges Eksportråd, Gerhard Heiberg.

- Mine grunner kan oppsummeres med all den volden som vi ser blant unge i dag - vi ser stoffmisbruk og alle slike ting - så da tror jeg at det å ha noen idealer å se opp til, som kan gå foran å være sunne og gode. Der har man en dimensjon, sier Hagen på «Brennpunkt» i kveld.

Kongemøte

Hestesponsingen ble satt i sammenheng med at kong Harald skulle delta under åpningen av et kjøpesenter i Latvia hvor Hagen er medeier. I programmet sier han at han deltok i forberedelsene til åpningen av senteret.

Han forteller at han deltok i et møte i eksportrådet hvor kongens deltakelse sto på planen. Styreleder i eksportrådet er samme mann som tok initiativ til hestegaven, nemlig Gerhard Heiberg.