Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prinsesse, kom hjem!

Emirfamilien i øystaten Bahrain ber sin prinsesse Mariam om å komme hjem fra USA. Prinsessen flyktet sammen med en marineoffiser fra USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 19 år gamle prinsesse Mariam Al Khalifa møtte sin drømmemann på et kjøpesenter i Bahrains hovedstad Manama. Marineoffiseren Jason Johnson (25) trikset til seg de nødvendige papirene for å med seg prinsessen ut av Bahrain og hjem til USA.

- Familien elsker henne, og håper virkelig at hun vil komme hjem igjen. Hun gjorde en feil, men de er villige til å tilgi henne, sier en talsmann for styresmaktene i det lille landet utenfor Saudi Arabia ifølge nyhetsbyrået AP.

Jason Johnsons dokument-triksing ble avslørt av immigrasjons-myndighetene i Chicago, og 25-åringen ble degradert fra offiser til menig i det amerikanske sjøforsvaret.

Myndighetene i USA vil nå kaste prinsessen ut av landet. Hun har på sin side søkt om asyl og forklart at hun vil bli straffet i hjemlandet for å ha giftet seg med amerikaneren.

De islamske lovene i Bahrain forbyr nemlig kvinner å gifte seg med ikke-muslimske menn. Jason og prinsesse Mariam giftet seg i Las Vegas, og bor i en militærbase nord for San Diego i California.

Mandag må prinsessen forklare seg for de amerikanske immigrasjonsmyndighetene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media