Prinsesse Märtha klar for danskebåten

Prinsesse Märtha Louise skal lese eventyr på danskebåten i juni. PR-ekspert Kjell Terje Ringdal synes synd på henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vanligvis blir det å opptre på danskebåten sett på som det terminale stadiet for en artist, sier PR-ekspert Kjell Terje Ringdal.

Prinsesse Märtha Louise skal i juni opptre på «Pearl of Scandinavia», der hun skal lese eventyr på et arrangement i regi av Bokklubben.

- Å være kongelig og danskebåtartist er en uheldig kombinasjon, sier Ringdal og fortsetter:

- Jeg synes synd på henne. Nei, dette var rett og slett litt trist å høre.

Solgte ni billetter

Märtha har fått mye oppmerksomhet og trukket mange publikummere til sine eventyropplesninger. Nå kan det imidlertid se ut til at markedet er blitt litt mett på kongelige eventyr.

Tidligere denne uka kjøpte bare ni stykker billett på forhånd da Märtha skulle holde forestilling i Asker Kulturhus. Arrangementet ble for øvrig avlyst fordi prinsessen var blitt forkjølet. Før jul kunne man hyre Märtha som underholdning på julebord, der hun fortalte erotiske eventyr, skriver Budstikka.

- Jeg har respekt for at hun satser på det hun vil, og at hun har mot til å gå sine egne veier. Men markedet er kanskje ikke så interessert lenger, og da bør hun kanskje snart innse at nok er nok. Før det blir enda tristere, sier Ringdal.

Artikkelen fortsetter under annonsen

EROTISKE EVENTYR FOR DANMARKSFARERE? På julebord har prinsessen opptrådt med erotiske eventyr. Hva hun skal fortelle om på danskebåten er foreløpig uklart. Her forteller hun eventyr på scenen i litteraturhuset. Foto: HENNING LILLEGÅRD / Dagbladet
EROTISKE EVENTYR FOR DANMARKSFARERE? På julebord har prinsessen opptrådt med erotiske eventyr. Hva hun skal fortelle om på danskebåten er foreløpig uklart. Her forteller hun eventyr på scenen i litteraturhuset. Foto: HENNING LILLEGÅRD / Dagbladet Vis mer

Sliter

Kommunikasjonsrådgiver Beate Nossum i Geelmuyden. Kiese mener prinsessen sliter med troverdigheten.

- Jeg tror noe av Märthas problem er at hun aldri er blir tatt på alvor som kunstner. Hun er dyktig, men ikke eksepsjonell - og det finnes mange kunstnere som er flinkere på hennes felt, sier Nossum.

Hun tror at bråket rundt engleskolen har bidratt negativt.

- Hun har satt seg i en posisjon der media, og kanskje også folk flest, går og venter på hennes neste flause. Det er mer nysgjerrighet knyttet til neste feil, enn til neste kunstneriske prosjekt, sier Nossum.

Folkelig 

Hun mener det er en merkelig vurdering av prinsessen å opptre på danskebåten.

- Å opptre på danskebåten er utrolig langt vekk fra hennes utgangspunkt. Hvis hun derimot gjør et poeng av det, og legger en slags protest i det som en markering mot åndsnobberiet - da kan det være spennende, sier Nossum.

Prinsesse Märtha klar for danskebåten

PR-ekspert Trond Albert Skjelbred mener det er positivt for prinsesse Märtha at hun nå skal lese eventyr på danskebåten.

- Det viser at hun er folkelig og tar seg selv lite høytidelig, og at hun er modig og uredd, sier Skjelbred. Han har i flere år vært rådgiver for Idar Vollvik, som ble milliardær på salget av mobilselskapet Chess.

Skjelbred innrømmer at danskebåten har et image som er «både og», men mener at imaget i det siste har blitt betraktelig bedre. Alt i alt tror han det er smart av prinsessen å opptre i en slik sammenheng.

- Det vil gi henne mye PR rundt engleskolen. Det er som når folk lanserer ei bok. De vil være litt «pikante». Hvis ingen får vite om dem, er de like langt. Danskebåten er jo et kjent begrep i Norge. Skjelbred mener Märtha er i takt med strømningene blant de unge.

- Man skal ikke gjøre ting for å bli populær. Man må følge hjertet, og der har kongefamilien vært flinke, sier han. Prinsessens manager Jan Sollesnes var ordknapp da Dagbladet ringte i går kveld.

- Hun skal opptre der på et arrangement for Bokklubben. Ut over det har jeg ingen kommentar, sier Sollesnes.

GÅR TIL KØBENHAVN: Ferja Pearl of Scandinavia går fra Oslo.