Prinsesse på sykebesøk

SINGAPORE (Dagbladet): Tan Jia Shun tviholdt i gameboy-en og kastet såvidt et lite blikk opp på prinsesse Märtha Louise da hun entret rommet hans. Den kreftrammede sjuåringen så ikke helt ut til å skjønne at den unge, smilende kvinnen i mintgrønn drakt virkelig var prinsesse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun manglet jo krone på hodet!

Men da prinsessen og guttungen først hadde fått kontakt, kom smilene fram. Det var prinsessen som snakket mest, Tan Jia Shun svarte helst med enstavelsesord og små nikk. Mamma Tan Sien Ngoh sto høytidelig to steg bak, og fulgte seansen med ikke så rent lite stolthet.

Før hun tok farvel, overrakte prinsessen sjuåringen en liten bamse.

Men ikke før hadde prinsessen satt seg ned hos romkameraten Andrew, så var bamsen glemt og det gule elektroniske spillet igjen i hendene på Tan Jia Shun.

Bare noen timer etter at hun steg av flyet fra Brussel, der hun i helga deltok i kongelig bryllup i Belgia, var prinsessen klar for oppdrag.

Med ambassadør Thomas Hauff ved sin side gikk turen til Kandang Kerbau, sykehuset som i 1966 kom i Guiness' Rekordbok for flest fødseler på ett år - 39885. Der ble hun møtt av vimpelviftende barn som ropte: «Hello, plincess!».

Lykkeheisen

Så var det inn i heis nummer åtte - det tallet bringer lykke. Pressefolkene fikk nummer fire, som i henhold til kineserne gir langt dystrere utsikter.

På effektivt asiatisk vis ble Märtha Louise geleidet rundt på det enorme sykehuset, som er like plettfritt som alt ellers i Singapore. Kontrastene til norske forhold er enorme.

Om sitt inntrykk av sykehuset sa prinsessen:

- Et fantastisk sykehus. Det hadde vært fint om Rikshospitalet kunne blitt slik.

Alt for barna

At hun virkelig bryr seg om de aller minste, er helt tydelig. Før hun ankom avdelingen forkreftrammede barn, møtte hun en jente som ikke lot seg affisere av viraken i gangen. Prinsessen stanset og klappet jenta.

Prinsessens motto ser ut til å være «Alt for barna».

- Grunnen til at jeg kom til Asia, er besøket hos SOS Barnebyer. Men jeg ser fram til å besøke alle de andre stedene jeg skal innom. Jeg gleder meg virkelig til å kjenne pulsen av Asia, sa prinsessen.

PRINSESSEN OG GAMEBOY-EN: Prinsesse Märtha Louise tok seg god tid med den kreftrammede sjuåringen Ten Jia Shun.