«Prinsesse Ragnhild» ute av drift i to måneder

«Prinsesse Ragnhild» kommer til å være ute av drift i to måneder etter brannen natt til torsdag. Dette vil berøre rundt 65.000 passasjerer som har bestilt tur Oslo-Kiel i juli og august.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi håper å kunne finne en løsning for passasjerene, og arbeider med å skaffe alternativ transport. Vi prøver å få leid inn en ferje, men det er vanskelig nå i høysesongen, sier informasjonssjef Levar Sand i Color Line til NTB.

Vil leie ferje

Ferjeselskapet forsøker å utnytte ledig kapasitet på «Kronprins Harald», som er søsterskipet på ruten Oslo-Kiel. I tillegg vil man se om det er ledige plasser på Color Lines linjer fra Moss, Larvik og Kristiansand.

- Vi var klar over at etter en slik brann i maskinrommet trengs det en stor overhaling. Vi kan ikke si om det blir mer eller mindre enn to måneder som ferja er ute av drift, sier Levar Sand.

Passasjerer som har bestilt tur med «Prinsesse Ragnhild» de neste ukene bes kontakte Color Lines bookingkontor.

Velger verft

I formiddag ble «Prinsesse Ragnhild» flyttet til Frihavnen i Gøteborg, hvor ferja skal ligge til rederiet har funnet et verksted hvor skipet kan repareres. Verft i Norge og utlandet er aktuelle. Hvem som får oppdraget blir avgjort i begynnelsen av neste uke.

Levar Sand sier det er altfor tidlig å si hvor mye en reparasjon vil koste.

Color Line vil tape om lag tre millioner kroner for hver dag «Prinsesse Ragnhild» er ute av drift, men dette skal dekkes av forsikringen.

- Det er klart at dette ikke er hyggelig for oss økonomisk, men jeg kan ikke si hvor mye vi taper på driftsstansen, sier Levar Sand til NTB.

Sjøforklaringen skal finne sted i Gøteborg neste uke.

(NTB)