Prinsesse siktet for å ha banket hushjelp

Politiet i Florida i USA har arrestert og siktet ei saudisk prinsesse for å ha slått og dyttet hushjelpen sin ned ei trapp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Buniah al-Saud (41) ble arrestert på et luksuriøst feriested i Florida forrige fredag. Hun skal angivelig ha slått og deretter dyttet sin indonesiske hushjelp ned ei trapp. Buniah al-Saud, som er niese av kong Fahd av Saudi Arabia, ble satt i fengsel uten mulighet for kausjon, melder nyhetsbyrået AP.

Dersom prinsessa blir tiltalt og funnet skyldig, risikerer hun opptil 15 års fengsel.

Diplomatisk immunitet?

Det var naboer til prinsessa som varslet politiet forrige fredag. De så at den 36 år gamle hushjelpen kom gråtende ut av boligen hun delte med prinsessa i Orange County i Florida. Kvinnen fortalte at Buniah al-Saud hadde slått henne, dunket hodet hennes mot veggen og dyttet henne ned ei trapp. Hushjelpen skal ha fått behandling på et lokalt sykehus etter den angivelige mishandlingen.

- Da vi fikk snakket med henne (hushjelpen, red.anm.) via en indonesisk tolk, og så omfanget av skadene hennes, oppgraderte vi siktelsen til å gjeld e en forbrytelse, sier visesheriff Malone Stewart i Orange County.

Den saudiske ambassaden i Washington har ifølge AP uttalt at prinsessen har diplomatisk immunitet. Amerikanske immigrasjonsmyndigheter mener på sin side at prinsessa ikke kan påberope seg slikt rettsvern på grunnlag av status, ettersom hun ikke hadde fortalt dem om sine reiseplaner på forhånd. Ifølge Malone Stewart oppholder ikke den saudiarabiske prinsessa seg i landet på lovlig vis.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer