Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prinsessebolig kan bli sak for Sivilombudsmannen

Prinsesseboligen i Lommedalen i Bærum kan bli en sak for Sivilombudsmannen dersom Oslo og Omland Friluftsråd velger å fortsette sin kamp mot bygging innenfor markagrensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styret i Oslo og Omland Friluftsråd skal tirsdag 15. februar ta standpunkt til om - og eventuelt hvordan - rådet skal følge opp den juridiske betenkningen fra professor Carl August Fleischer, der han ifølge VG retter sterk kritikk mot vedtaket om å gi dispensasjon fra byggeforbudet.

Generalsekretær Asbjørn Olsen i Oslo og Omland Friluftsråd opplyser til NTB at en klage til Sivilombudsmannen er én av de muligheter som vil bli vurdert.

Styret vil også vurdere andre mulige alternativer for å få omgjort vedtakene som Bærum kommune og Fylkesmannen i Oslo og Akershus har fattet om å tillate utbygging.

Én mulighet er å be Fylkesmannen vurdere klagesaken på nytt. Friluftsrådet kan også be Miljøverndepartementet se på saken. Det mest vidtgående alternativet er å reise søksmål for å få vedtaket om dispensasjon erklært ugyldig.

Styreleder i Oslo og Omland Friluftsråd, Hans B. Skaset, har ikke vært tilgjengelig for å kommentere hvordan styret vil behandle denne saken videre. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media