Prinsessen døpes

Lille prinsesse Ingrid Alexandra gråt i kapellet, men da bestefar Kong Harald løftet henne fram til døpefonten, stilnet gråten. Ingrid Alexandra er nå døpt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Slottskapellet er dåpsermonien av Norges tronarving prinsesse Ingrid Alexandra i gang. Hele hennes familie er på plass, mens biskop Gunnar Stålset taler i kapellet.

Ingrid Alexandras halvbror, Marius, var også med i bilen som ankom fra Skaugum ved 10-tida i dag. Kronprinsparet vinket blidt til de frammøtte.

Mette-Marits mamma, Marit Tjessem, kom i bilen bak kronprinsparet sammen med en av fadderne, den svenske kronprinsesse Victoria.

- Vi gleder oss veldig, sa kronprinsessen smilende da de gikk inn slottsporten, som for anledningen er pent dekorert med hortensia, roser, eviggrønt og gåsunger.

Dåpskjolen

Kronprins Haakon var i gallauniform. Kronprinsesse Mette-Marit hadde en svakt rosa kåpe over kjolen i offwhite og håret satt opp med pynt i sølvgrått. De tok seg tid til å vinke også til de mange barna som hadde møtt opp på slottsplassen, før de gikk inn på Slottet.

Dagens hovedperson hadde gammelrosa kjole med lue og hvite strømpebukser. Det knyttet seg spenning til hvilken dåpskjole hun skulle bruke i Slottskapellet under dåpen.

Bestefar på plass

Morfar Sven O. Høiby var førstemann på plass av gjestene. Han sa til de fremmøtte at han skulle få se sitt barnebarn, prinsesse Ingrid Alexandra, for første gang.

- Det gleder jeg meg til. Vi får håpe dette blir en glad dag og en lykkelig begivenhet slik en barnedåp skal være, sa Høiby.

Haakons tante, prinsesse Astrid, fru Ferner, brukte krykker på vei inn til Slottet på grunn av en dårlig ankel som har plaget henne. Prinsesse Ragnhild, fru Lorentzen, var også på plass, begge med sine ektemenn.

Den nærmeste familien kom i tide til den offisielle fotograferingen før dåpen.

Utover formiddagen strømmet tilskuere til slottsplassen der de kunne følge ankomsten til gjestene og betrakte Gardens vaktbytte.

Det er plass til 300 personer i Slottskapellet.

Etter dåpen var 225 personer invitert til lunsj i den store spisesalen på Slottet.

(Dagbladet.no/NTB)

HISTORISK KJOLE:</B> Dåpskjolen Ingrid Alexandra var kledt i var den samme som Kong Olav ble ble døpt i.