Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prinsessen og playboyen

Sommerens store romanse i medier over hele verden har vært historien om den styrtrike playboyen Dodi Al Fayed og prinsesse Diana.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

og ROLF J. WIDERØE

For tre uker siden stjal prinsesse Diana hele Englands oppmerksomhet nok en gang. Hele nasjonen diskuterte om hun kysset 41 år gamle Dodi Al Fayed på vei til ei spåkone.

Alle kunne se at prinsesse Diana lykkelig igjen, het det. I ukevis skrev britisk presse om Dodi & Di.

Dodi var den den styrtrike arabiske playboyen som kapret britenes prinsesse. Han var god for milliarder.

Faren hans eier blant annet det eksklusive varemagasinet Harrods i London.

For vel en måned siden kom prinsesse Diana (36) tilbake til London etter å ha tilbrakt flere dager sammen med playboyen Dodi på hans fars lystyacht på Korsika.

Sommerromanse

I juli ferierte Diana og hennes to prinsebarn sammen med hele familien Al Fayed i St. Tropez, en tur som også ble mye omtalt og kritisert i engelske medier.

I begynnelsen av august reiste prinsesse Diana og Dodi alene i hans fars privatfly til Italia. De var sammen i seks dager.

De to ble sett og fotografert sammen. En italiensk fotograf tok kontakt med flere av de engelsketabloidavisene. Han tilbød dem bilder av paret, kosende og kyssende.

Diana skal ha fortalt venner at hun virkelig var forelsket i Dodi.

- Svært gode venner

I begynnelsen av romansen sivet det ut til pressen at de to var svært gode venner. Det het også at forholdet kunne ende i ekte kjærlighet. Den gang hevdet Dodi Al Fayed imidlertid at han bare var en god venn av prinsessen.

Etter yacht-turen til Korsika, sa han at de slappet av ute på havet.

Prinsesse Diana beskrev ferien sammen med Dodi som vidunderlig. Hun gikk så langt å si at det var den beste ferien hun har hatt siden hun havnet i rampelyset som den ukjente kjæresten til prins Charles.

Dodi forelsket

De to skal ha truffet hverandre for mer enn ti år siden, da Al Fayed spilte polo med Dianas daværende mann, den britiske tronarvingen prins Charles. Sist torsdag var det nøyaktig ett år siden de to ble skilt etter 15 års ekteskap.

Siden da har det gått stadige rykter om at de to har hatt nye kjærester. Men de har også ofret seg for mer alvorlige gjøremål, og Diana har blant annet besøkt ofre for landminer både i det sørlige Afrika og det tidligere Jugoslavia.

Dodi Al Fayed var kjent blant venner for å være sjarmerende, høflig og rik. I tillegg var det en kjent sak at kvinner ikke kunne motså ham.

Før den arabiske superelskeren traff prinsesse Diana, var Dodi Fayed sammen med den amerikanske filmstjernen Daryl Hannah.

Hun ble dumpet tre dager før han traff den britiske prinsessen.

- Hadde ikke Diana dukket opp, ville han fortsatt vært sammen med Hannah, sa venner til britisk pressse da sommerens stor romanse ble kjent.

Ifølge vennene til den arabiske playboyen hadde Dodi aldri vært så forelsket.