Flukten fra Dubai

Prinsessene som forsvant: - De lever i et forgylt fengsel

Den tredje kvinnen fra familien til Dubais overhode har forsøkt å komme seg vekk fra det autoritære regimet. Digitalisering betyr at stadig flere kan forsøke å flykte, ifølge Amnesty International.

FLYKTET: Prinsesse Haya bint al-Hussein (45) skal ha flyktet fra Dubai for flere måneder siden. Hun er den siste av totalt tre kvinner som har forsøkt å komme seg vekk fra familiens regime. Her er hun avbildet med ektemannen sjeik Mohammed bin Rashid i 2012. Foto: AP/Alastair Grant
FLYKTET: Prinsesse Haya bint al-Hussein (45) skal ha flyktet fra Dubai for flere måneder siden. Hun er den siste av totalt tre kvinner som har forsøkt å komme seg vekk fra familiens regime. Her er hun avbildet med ektemannen sjeik Mohammed bin Rashid i 2012. Foto: AP/Alastair Grant Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Å være ung, rik og kongelig høres kanskje ikke så verst ut, men kvinnene som lever under sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum sitt regime skulle helst vært alle andre steder enn hjemme i palasset.

Det siste av totalt tre fluktforsøk fra Dubais overhode, som ble gjort av hans kone prinsesse Haya bint al-Hussein for et par måneder siden, har fyrt opp under en debatt rundt hvordan familien behandler kvinner - og nettopp hva som skal til for at undertrykte får hjelp.

Tatt til fange

Det første av det som snart må anses som en masseflukt fra sjeik-palasset, skjedde i 2000 da 19 år gamle prinsesse Shamsa al-Maktoum forsvant fra familiens eiendom i Surrey i England.

Shamsa skal seinere ha blitt observert i gatene rundt Cambridge og ble, ifølge henne selv, kidnappet av sjeikens livvakter like etterpå og smuglet ut av landet.

Omverden har ikke hørt fra henne siden; politiet møtte, ifølge The Guardian, en vegg da de forsøkte å besøke landet for å snakke med prinsessa og etterforske hendelsen.

I 2018 skapte en annen av sjeikens 23 døtre, Latifa Sheika, overskrifter da hun ble stansa av bevæpnede menn etter en møysommelig planlagt flukt med båt fra Emiratene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer