Militærkuppet i Myanmar

Prinsesser, dragqueens, munker og menn i baris

Aldri før har et militærkupp blitt så godt dokumentert, som det som nå pågår i Myanmar. Kreativiteten blant demonstrantene når også nye høyder.

PRINSESSE-PROTESTER: Oppfinnsomheten blant Myanmar-demonstrantene er stor. Onsdag dukket et tog med prinsesse-protestanter opp i den største byen,Yangon. - Vi vil vise at unge jenter også er imot militærkuppet. Vi tenkte disse kjolene var den mest åpenbare måten å vise det på, sa en av demonstrantene. Foto: Frontier Myanmar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For sjette dag på rad er hundretusener av innbyggerne i Myanmar ute og gatene og krever at militærregimet går av. De ber også om at valgte leder Aung San Suu Kyi og andre politiske fanger løslates. Andre har plakater hvor det står at de «ikke vil ha diktatur - bare en kjæreste».

- Dette må være det best dokumenterte militærkuppet noensinne. Det kommer så mye bildemateriale og videoer ut derfra, med veldig mange kule demonstranter, sier Iselin Frydenlund, professor i religionshistorie og Myanmar-ekspert.

Humor og Hunger Games

Når du ser på videoene og bildene som kommer ut av Myanmar, får du flere assosiasjoner til et karneval enn et militærkupp. Onsdag marsjerte spøkelser, munker, Spiderman-figurer og et stort antall unge kvinner iført prinsessekjoler - og slagord. Andre demonstrerer i båter, sittende, gående, slående på kasseroller eller stående på balkonger.

- Det er mye humor i gatene. De unge, kvinnelige studentene gikk i prinsessekostymer mot de militære. Askepott, Disney og ungdomskulturen blir brukt for å vise at unge kvinner står opp mot militærstyret, sier Frydenlund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer