Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prinsipielt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prinsipielt er Frp i mot bompengefinansiering. Partiet mener dette er en tilleggsbeskatning av velgerne. Med de inntekter staten allerede har på bilbruk bør staten og ikke bilistene finansiere nye veier. Med dette klare og enkle budskap er Frp blitt bilistenes parti. For ingen liker å betale bompenger.

-  Men så viser det seg at Frp lokalt har en mye mer pragmatisk holdning. I en rekke kommuner der Frp styrer og bygger vei, må bilistene betale nyveien med bompenger, noe Dagbladets reportasje fra Austvoll i går dokumenterer. «Vi liker det ikke», sier ordfører Helge André Njåstad, «men vi regner med at velgerne forstår at verden er en annen for Frp som har flertall lokalt enn Frp som dessverre har mindretall sentralt». Bedre kan det neppe sies. I svært mange spørsmål er Frps utbasunerte politikk villedende reklame. Når partiet får makt, oppfører det seg til forveksling som dem de lærer sine velgere å forakte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media