Prior i smuglerskandale

Økokrim etterforsker påstander om omfattende salg av smuglerkjøtt i Norge. Noe av kjøttet kan ha blitt pakket om og solgt i Prioremballasje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har etterforsket den omfattende smuglingen i over ett år. Utgangspunktet er kjøttbedriften Light Food i Mjøndalen, skriver Nationen. Bedriften skal ha mottat store mengder smuglet fjærfekjøtt, for det meste kalkun. Smuglingen skal ha pågått i tre år fra 1995 til 1998. Økokrim har ennå ikke tatt ut tiltale, men det skal dreie seg om smugling av over 1000 tonn kjøtt.

Prior innblandet

Kjøttberget skal ha blitt solgt i Norge. Noe av kjøttet kan ha blitt solgt i Prior-emballasje.

- Det er vanskelig å gi garantier for at vi ikke har solgt slikt kjøtt, men jeg betviler det sterkt, sier markedsdirektør Arvid Husefjeld i Prior til Dagbladet :på nettet.

Grunnen er at nesten alle kalkunfileer fra utlandet inneholder salmonella, mens ingen av Prior-fileene har vært salmonellainfisert, forklarer markedsdirektøren.

Han forstår at folk kan bli skremt av smuglerpåstandene, men understreker at saken ligger flere år tilbake i tid.

- Jeg kan godt innrømme at det er ubehagelig å bli assosiert med denne saken, men vi tåler dette, sier Husefjeld.

Kalkunsesong

Har du tenkt å ha kalkun på milenniumsmenyen og ennå ikke fått fuglen i hus, kan det være lurt å handle nå. Prior begynner å bli utsolgt to uker før nyttår. Salget har økt 10 prosent i forhold til i fjor. Det dreier seg om norskprodusert storfugl helt utenfor salmonella- og smuglerfare, forsikrer Husefjeld.