Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Prioriter innvandrere

- Bruk gamle og innvandrere som allerede bor i Norge! Leder Kjell Bjørndalen i Fellesforbundet mener det er grupper av arbeidstakere som ikke blir godt nok utnyttet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er først og fremst forpliktet til å bruke ressursene som allerede befinner seg innenfor Norges grenser, sier Kjell Bjørdalen, leder i Fellesforbundet.

Han har ikke noe imot at det hentes arbeidskraft fra utlandet, men han mener vi fortsatt har mye å hente her hjemme.

- Blant våre nye landsmenn er ledigheten betydelig, og mange av disse sitter inne med nyttig kompetanse. Under lønnsoppgjøret oppfordret vi lokale organisasjoner og bedrifter til å ansette flere innvandrere, sier Bjørndalen.

Han ønsker også at flere eldre arbeidstakere kan få jobbe lenger enn de gjør i dag.
Stedfortredende informasjonssjef i LO, Øivind T. Hansen, gleder seg over lave arbeidsledighetstall. Men han advarer politikerne mot å glemme de som fremdeles er arbeidsledige.

- Full sysselsetting i Norge innen år 2000 er et uttalt politisk mål i LO. Det er selvsagt gledelig at det blir færre arbeidsledige her i landet. Da stiller både arbeidstakere og fagbevegelsen sterkere i forhandlinger, sier Hansen.

Han har ikke motforestillinger mot at utlendinger kommer til Norge for å jobbe, men er opptatt av at også deres rettigheter skal være sikret.
- Vi har sett mange enkeltsaker, spesielt innenfor bygg- og anleggsbransjen, der utenlandske arbeidstakere er blitt utnyttet. Vi må sikre at de ikke blir stående uten rettigheter, sier Hansen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!