Prioriterer antiterror foran dataspionasje

Under 10 prosent av PSTs budsjett i fjor gikk til å forebygge spionasje.

PRIORITERER:  Politiets sikkerhetstjeneste har base i Nydalen i Oslo. Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe, NTB Scanpix.
PRIORITERER: Politiets sikkerhetstjeneste har base i Nydalen i Oslo. Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Under 10 prosent av PSTs totale forbruk i fjor gikk til å forebygge spionasje, til tross for at det er en av sikkerhetstjenestens største ansvarsområder.

Gjennom flere år har satsing på andre områder som antiterror og IKT gått på bekostning av spionjakt hos Politiets sikkerhetstjenestes (PST).

Ressursene tappes fra seksjon for kontraetterretning og over til andre, mer prioriterte ansvarsområder, skriver Aftenposten.

- Det har vært en dreining over mange år hvor andre områder er blitt prioritert over kontraetterretning. Jeg kan ikke gå i detalj, men når et felt ikke har førsteprioritet, så skulle man selvfølgelig ønske at man kunne gjøre mer, sier Lasse Hekkås, hovedtillitsvalgt i PST for Politiets Fellesforbund.

I fjor hadde PST et totalforbruk på cirka 528 millioner kroner. I underkant av 10 prosent, 51,3 millioner kroner, gikk til seksjon for kontraetterretning.

Det viser PSTs egen oversikt over ressursbruk for 2013.

Hovedfokuset i seksjonen er etter det Aftenposten kjenner til å motvirke vervingsforsøk og annen menneskebasert spionasje, blant annet fra de 19 landene som har etterretningsagenter i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer