FORSVINNER: Hver år forsvinner mange mindreårige asylsøkere fra norske mottak. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
FORSVINNER: Hver år forsvinner mange mindreårige asylsøkere fra norske mottak. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

- Prioriterer ikke asylungdom som forsvinner

Innrømmer leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund innrømmer at saker om mindreårige som forsvinner fra asylmottak er lavt prioritert i politiet.

- Det vil selvsagt variere fra sak til sak og mellom ulike politidistrikt, men den generelle tendensen er at slike saker ikke blir godt nok prioritert, sier Johannessen til Dagsavisen.

Siden 2000 har 388 enslige mindreårige mellom 15 og 18 år forsvunnet sporløst fra mottakene. Utekontakten i Oslo slo i forrige uke alarm om at stadig flere i denne gruppen observeres i narkotikahandelen i Oslo sentrum.

- Det er kjempeutfordrende å etterforske saker der vi vet så lite om personen som er borte. Det blir et helt annet engasjement og trøkk når du har et lokalsamfunn og en familie i ryggen. Dette skulle betydd at politiet prioriterte disse sakene enda mer, men slik er ikke verden. De blir tvert imot dårligere prioritert fordi ingen står bak og presser på, sier Johannessen.

Politidirektør Ingelin Killengreen avviser at politiet ikke prioriterer saker der mindreårige forsvinner fra mottakene.

- Nei, det stemmer ikke. De politidistriktene som har asylmottak i sitt nærområde ser veldig alvorlig på dette, men sakene er uhyre vanskelige å etterforske, sier Killengreen.

(NTB)