Prioriterte førstehjelp til 81-åringen

Derfor kantret redningsskøyta Gideon.

KANTRET UNDER OPPDRAG: Redningsskøyta Gideon kantret da en sjark den forsøkte å redde gikk ned ved Eidkjosen utenfor Tromsø søndag. Foto: Scanpix
KANTRET UNDER OPPDRAG: Redningsskøyta Gideon kantret da en sjark den forsøkte å redde gikk ned ved Eidkjosen utenfor Tromsø søndag. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Redningsskøyta Gideon kantret da den forsøkte å redde en sjark som gikk ned ved Eidkjosen utenfor Tromsø søndag. Tilstanden er kritisk for en 81 år gammel sjarkfører.

Redningsskøyta var tilkalt for å assistere sjarken som hadde motorstopp og lekkasje.

- Redningsskøyta Gideon slepte en 30 fot sjark. Sjarken begynte å ta inn vann, og gikk ned. Den drog Gideon med seg, og redningsskøyta gikk rundt, sier operasjonsleder Bjørn Danielsen i Troms politidistrikt til Dagbladet.no.

- Vi fikk melding om at redningsskøyta slepte en sjark som hadde fått motorstopp klokka 15. 15.40 fikk vi melding om at redningsskøyta hadde gått rundt, sier Raymond Prestøy redningsleder ved Hovedredningssentralen til Dagbladet.no.

Fikk et illebefinnende

Båtene var omtrent 200 meter fra land da problemene oppstod. De to redningsmennene var om bord i Gideon, mens 81-åringen var alene i sjarken. Redningsskøyta lå fast ved siden av sjarken og forsøkte å få i gang lensing.

- Mens redningsskøyta lå fast i sjarken ble situasjonen forverret og mannskapet begynte å kutte tampene. Da den første tampen var kuttet fikk imidlertid den 81 år gamle mannen i sjarken et illebefinnende og ble liggende bevisstløs. Mannskapet måtte derfor prioritere livreddende førstehjelp, opplyser kommunikasjonssjef Ernst Larsen i Redningsselskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer