Pris: 4,5 millioner kroner

Bilen til avdøde Pave Johannes Paul II er solgt på auksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det ble voldsom budkrig da den lyseblå Ford Escorten fra 1975 skulle auksjoneres bort i Las Vegas i går.

Til slutt ble det den amerikanske advokaten og mangemillionæren John O´Quinn fra Houston som fikk tilslaget. Han planlegger å stille ut bilen i et museum han skal bygge i hjembyen, melder nyhetsbyrået AP.

- Dette er en bit av historien. For en fantastisk person Pave Johannes Paul var, sier O´Quinn, som allerede har en samling av omkring 600 biler.

Han forteller at det var historien bak bilen, mer enn selve kjøretøyet, som fikk ham til å by over de sju andre svært betalingsvillige kjøperne.

- Bilen vil aldri bli kjørt, forteller O´Quinn.

Mannen som solgte pavebilen, kjøpte den for 660 000 kroner i 1996.

SOLGT: Avdøde Pave Johannes Paul IIs gamle Ford Sierra er solgt på auksjon for 4,5 millioner kroner. Foto: AP Photo/Isaac Brekken
SOLGT: Avdøde Pave Johannes Paul IIs gamle Ford Sierra er solgt på auksjon for 4,5 millioner kroner. Foto: AP Photo/Isaac Brekken Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer