Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Pris til gode intensjoner

Erna Solberg ville gitt fredsprisen til menneskerettighetsaktivister.

VILLE VALGT MENNESKERETTIGHETSAKTIVIST: Høyre-leder Erna Solberg i vandrehallen i Stortinget.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
VILLE VALGT MENNESKERETTIGHETSAKTIVIST: Høyre-leder Erna Solberg i vandrehallen i Stortinget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): At USAs president Barack Obama fikk Nobels fredspris mottas med blandede følelser i det norske politiske miljøet.

Høyre-leder Erna Solberg mener prisen først og fremst er et kompliment til Obamas planer.

- Nå har komitéen vært litt for rask på labben. Jeg synes det er litt tidlig å gi ham prisen, allerede før vi har sett resultatet av planene hans, sier Solberg og nevner vestens bånd til den muslimske verden som spesielt viktige.

- Nå er den en pris for gode intensjoner, sier Solberg.

Samtidig håper hun prisen vil øke presset på den amerikanske presidenten.

- Hvem ville du valgt?

- Det er for lenge siden menneskerettighetsaktivister har mottatt prisen. I blant annet Kina og Tsjetsjenia står folk i første linje som har behov for den støtten og ryggdekningen det er å motta prisen. Det ligger mitt hjerte nærmest å gi prisen til dem, sier Solberg.

- Jeg kommer i alle fall til å nominere mange av dem neste år, legger hun til.

Hennes Høyre-kollega, Thorbjørn Røe Isaksen er helt enig.

- Dette var vel litt tidlig? Dessuten er han verken dissident eller fredsprisaktivist. Jeg håper ikke komiteen har latt seg lokke av at tildelingen vil gi oppmerksomhet og glamour, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling