Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prisbelønnet fotojournalist drept i Libya

Tim Hetherington var på jobb for Vanity Fair da han ble drept av bombing av Misrata.

DREPT I LIBYA: Den prisbelønte fotojournalisten Tim Hetherington ble drept i Libya under bombing av Misrata. Foto: EPA/Eddy Risch/Scanpix
DREPT I LIBYA: Den prisbelønte fotojournalisten Tim Hetherington ble drept i Libya under bombing av Misrata. Foto: EPA/Eddy Risch/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det amerikanske aktualitetsmagasinet Vanity Fair bekrefter at den prisbelønte nyhetsfotografen Tim Hetherington (41) ble drept på jobb for magasinet i Libya. New York Times melder at den amerikanske fotografen Chris Hondros (41) ligger svært alvorlig såret på sykehus. Men ifølge meldinger på twitter og en rekke medier har også Hondros dødd av skadene han pådro seg i angrepet.

Nyhetsbyrået AFP melder at Hetherington ble drept da regjeringsstyrkene bombet Misrata. Tre journalistkollegaer ble også skadet, ifølge AFPs reporter som befinner seg på lokalsykehuset i Misrata.

Britiske Hetherington har dekket en rekke konflikter det siste tiåret og vant World Press Photo Award i 2007 for hans dekning av amerikanske soldater i Afghanistan. Under borgerkrigen i Liberia var Hetherington og hans kollega James Brabazon de eneste utenlandske journalistene som levde bak rebellenes linjer, noe som førte til at president Charles Taylor utstedte en henrettelsesordre på de.

Hetherington har også vært produsent for dokumentarfilmen «Restrepo», som har vært nominert til Oscar to ganger.

I går klokka 12.46 sendte han ut følgende melding på Twitter:

«In besieged Libyan city of Misrata. Indiscriminate shelling by Qaddafi forces. No sign of NATO.»

En lege på sykehuset i Misrata sier til BBC at totalt seks personer er drept i Misrata onsdag, mens 60 mennesker har kommet inn med skader. Mange av de sårede hadde skuddskader.

Sykehuskildene sier ifølge BBC at det er to journalister blant de drepte.

Tilstanden til to andre journalister som ble såret i angrepet, er fortsatt uklar. En av dem, Guy Martin, skal være alvorlig skadd.

Samtidig melder en talsmann for opprørene i Libya at minst fem sivile har mistet livet i dagens bombeangrep. Det er uklart om opprørerne refererer til de utenlandske journalistene.

Bombeangrepet de utenlandske journalistene ble rammet av, skjedde ifølge BBC nær frontlinjen for kampene i den libyske byen like øst for hovedstaden Tripoli.

Misrata har vært under angrep fra Muammar Gaddafis styrker i seks uker.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media