- Prisen er til alle som lider under barnearbeid eller barneekteskap

Malala Yousafzai (17) har landet i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredsprisvinnerne Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi kom i dag til Norge for å motta Nobels fredspris.

- Nobels fredspris er veldig viktig for meg, for i år er ikke prisen bare gitt til meg eller Kailash, den er gitt til alle barn som ikke får utdanning eller som lider under barnearbeid eller barneekteskap, sier Malala i et intervju som skal vises på Fredsprisutstillingen.

Vil se endring Hun landet mandag kveld på Gardermoen omtrent klokka 20.45. Hun ble tatt imot av Nobelkomiteens leder Thorbjørn Jagland og direktør Geir Lundestad ved Nobelinstituttet. Hun ønsket ikke å møte pressen på flyplassen, men Nobelinstituttet har opplyst at Malala vil holde en kort pressekonferanse når hun ankommer Grand Hotel i Oslo.

I intervjuet som skal vises på Fredsprisutstillingen, understreker hun hvor viktig prisen er for henne og for barn over hele verden.

- Hvis vi fortsetter denne kampanjen og vårt harde arbeid så vil vi virkelig få se endring og at alle barn får kvalitetsutdanning, sier Malala i videoklippet.

Hun har blitt en stemme for kvinners rettigheter og barns rett til utdanning etter hun ble forsøkt drept av Taliban i 2012.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer