- Prisen for lærerløftet betaler dagens elever

Lærere som får videreutdanning, er svært fornøyde, ifølge en ny undersøkelse. Men prisen for lærerløftet betaler dagens elever, mener elev- og lærerorganisasjoner.

ADVARES: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) advares mot at dagens elever kan bli skadelidende når lærernes kompetanse skal heves for framtida. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
ADVARES: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) advares mot at dagens elever kan bli skadelidende når lærernes kompetanse skal heves for framtida. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Å løfte kompetansen til dagens lærere er kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksens (H) store prosjekt for norsk skole.

Støtten til etter- og videreutdanning er tredoblet de siste to årene, og i løpet av det neste tiåret er målet at minst 5.000 lærere årlig skal på kurs for å kunne møte de nye minstekravene regjeringen har innført for norske lærere fra neste høst.

En ny kartlegging Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU) har gjort for Utdanningsdirektoratet, viser at lærerne som har videreutdannet seg, er meget fornøyd med studiet og mener det har gjort dem bedre til å undervise.

- Det viser oss at det er viktig å investere i faglige gode lærere, så elevene skal lære enda mer, sier Isaksen til NTB.

Lærerløse timer Norsk Lektorlag og Elevorganisasjonen advarer imidlertid kunnskapsministeren mot å bli så opptatt av å skape fremtidens lærere at han glemmer elevene som går på skole i dag.

- Vi ser at kommunene ikke prioriterer penger til godt nok kvalifiserte vikarer når læreren deres sendes på kurs. Gjennomgående er det ufaglærte vikarer og dårlige opplegg. I mange tilfeller settes det heller ikke inn lærere, slik at elevene blir sittende overlatt til seg selv i disse timene, sier leder for Elevorganisasjonen, Benjamin Skiaker Myrstad, til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer