Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prisen glapp for Jagland

Obs. Her glipper medaljen for Jagland.

MISTET PRISEN:  Thorbjørn Jagland mistet Nobel-medaljen under utdelingen i Rådhuset i dag. Foto: Jacques Hvistendahl
MISTET PRISEN: Thorbjørn Jagland mistet Nobel-medaljen under utdelingen i Rådhuset i dag. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO RÅDHUS (Dagbladet): Det var etter at Nobelkomiteens leder Thorbjørn Jagland hadde holdt sin tale til fredsprisvinneren. Det var da diplomet og Nobel-medaljen skulle plasseres i  Liu Xiaobos tomme stol. Det var et øyeblikk ladet med symbolikk, for den tomme stolen fortalte mer enn 100 ord i rådhuset i ettermiddag.

Da var det at Jagland mistet Nobel-medaljen fra talerstolen. Fotograf Jacques Hvistendal fanget opp det som de færreste så fra salen eller på TV.

For medaljens bakside var at medaljen måtte plukkes opp, før Jagland kunne gå bort til Liu Xiaobos tomme stol, og legge diplom og medalje på fredsprisvinnerens plass.

Det var da publikum i Oslo rådhus reiste seg og ga en lang og varm applaus til fredsprisvinneren som ikke fikk lov til å komme for å hente den.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!