Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prisene i borettslag fortsatte opp i november

Borettslagsleiligheter rundt om i Norge steg i november og kvadratmeterprisen i borettslag nærmer seg 30.000 kroner.

BOLIGPRISER: Prisene på borettslagsleiligheter steg i november også.   Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
BOLIGPRISER: Prisene på borettslagsleiligheter steg i november også. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Prisstatistikk fra Garanti Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter i Norge steg med 0,8 prosent fra oktober til november.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i november 2014 på 29642 kroner, mens det tilsvarende tallet i oktober 2014 var på 29393 kroner.

Opp 6,2 prosent I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 6,2 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 27903 kroner.

- Prisene stiger med nesten én prosent for andre måned på rad, og de er nå nesten sju prosent høyere enn ved inngangen til året. Utviklingen vi har sett i år vitner om et solid boligmarked, og samsvarer godt med det vi forventet på forhånd, nemlig en jevn og moderat prisoppgang i 2014, sier adm. dir. Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling i en pressemelding.

Sammenlignet med forrige måned steg antall bud denne måneden. I november 2014 var det i snitt 4,9 bud per borettslagsbolig. Dette er en oppgang på 0,9 bud fra oktober 2014, og en oppgang på 0,7 bud sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

Flere budgivere Antall budgivere per bolig var 2,3 i november 2014. Dette var en oppgang på 0,7 budgivere fra forrige måned, og en oppgang på 0,6 budgivere sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

- Antall bud og budgivere per bolig stiger i november, og boligene ble også solgt betydelig raskere denne måneden enn foregående måneder. Både antall solgte boliger og antall nye oppdrag er høyere enn i oktober, og også høyere enn på samme tid i fjor. Alt dette viser at temperaturen i markedet er høy akkurat nå, sier Drogseth.

Flere nyheter Kronen er i fritt fall
Husholdningene mest pessimistiske til lønnsvekst
Ledigheten falt i november

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling