Pål Wibe: Går på børs med Europris. Foto: Silje Sundt Kvadsheim, Finansavisen.
Pål Wibe: Går på børs med Europris. Foto: Silje Sundt Kvadsheim, Finansavisen.Vis mer

Priser Europris til minst 7,2 milliarder kroner

Verdien av Europris ble ikke fullt så høy som tilretteleggerne ville ha det til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Europris rykker stadig nærmere en notering på Oslo Børs, og nå er det klart at selskapet vil hente 850 millioner friske kroner til selskapet i en emisjon ved noteringen.

Trykker opp nye aksjer Ifølge Finansavisen utsteder Europris mellom 16 og 19,8 millioner nye aksjer til mellom 43 og 53 kroner aksjen for å hente pengene, noe som priser hele selskapet til mellom 7,2 og 8,7 milliarder kroner.

Det er langt mer enn hva Finansavisen antydet da noteringen før første gang ble omtalt i februar, men samtidig mindre enn de heftige spekulasjonene de siste ukene.

God interesse - Vi opplever god interesse fra både norske og utenlandske investorer, sier Pål Wibe til Finansavisen. I går ettermiddag kastet han seg på flyet for å møte potensielle investorer i London og New York.

Hovedeier selger seg ned Ved siden av å emittere nye aksjer selger hovedeier Nordic Capital seg betydelig ned i forbindelse med noteringen. Sammen med andre aksjonærer vil de selge mellom 24,3 og 39,3 prosent av aksjene ved noteringen.

Omsetningsvekst Siden 2005 har omsetningsveksten årlig vært på 10,4 prosent, med like-for-like-vekst på 4,8 prosent i perioden 2010-2014. Det er 2,2 ganger veksten markedet generelt har skapt, heter det i prospektet.

Flere økonominyheter Kjøperne gikk amok - strøken leilighet smalt to millioner over
Flom av lånesøknader til BN Bank og Skandiabanken
Salg av bygg under oppføring - Skatteetaten har skjerpet reglene