Bård-Anders Kasin og Jens Petter Høili har sikret seg flere norske finanskjendiser på eiersiden i The Future Group. Foto: The Future Group.
Bård-Anders Kasin og Jens Petter Høili har sikret seg flere norske finanskjendiser på eiersiden i The Future Group. Foto: The Future Group.Vis mer

Priser norsk TV-eventyr til flere milliarder

På eiersiden finner vi blant annet Kjell Inge Røkke, Johan H. Andresen og John Fredriksen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Jens Petter Høili og Bård-Anders Kasin henter én milliard kroner til kjendisspekkede The Future Group. I fredagens utgave av Finansavisen kan vi lese at de nå skal på børs med en prising på astronomiske 3,3 til 5,5 milliarder kroner.

- Dette er et eventyr. Det har vært mange slike idéer i Norge, men dette er enormt, sier én kilde til Finansavisen.

Virtuell teknologi i TV-show

Ifølge kilden er The Future Group nå i markedet for å reise kapital med bistand fra meglerhusene Carnegie, SEB og DNB. Selskapet har utviklet en ny og virtuell teknologi for bruk i TV-show. Premieren kommer allerede førstkommende lørdag på TV Norge med programmet «Lost in time».

En rekke norske milliardærer har allerede benket seg på eiersiden. Kjell Inge Røkke, Johan H. Andresen og Tom Vidar Rygh var med fra i fjor høst, og for kort tid siden kjøpte også John Fredriksen seg tungt inn i teknologiselskapet.

Prisingen har eksplodert

Da Finansavisen omtalte prosjektet i september, hentet selskapet 160 millioner kroner til en prising på 545 millioner før penger. Nå har prisingen eksplodert, og selskapet er nå i markedet for å hente kapital til en prising på mellom 3,3 og 5,5 milliarder kroner før penger.

Det gjør i så fall de to gründerne Jens Petter Høili (56) og Bård-Anders Kasin (35) søkkrike. Ifølge Finansavisen satt duoen med til sammen 54,8 prosent av aksjene i selskapet i fjor høst, men er vannet ned til 40 prosent. Det betyr at de nå besitter aksjeverdier for mellom 1,3 og 2,2 milliarder kroner.

Andre økonominyheter:
Om dette slår til er det som å plukke penger på gaten
Stig Myrseth advarer – du bør følge med i mai