SMART: Johan H. Andresen (nummer to fra venstre) er ingen tilfeldig snill onkel. Ferd, med en verdijustert egenkapital i 2017 på over 32 milliarder kroner, regner på hvor pengene kommer best med. Her fra NHOs konferanse. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.
SMART: Johan H. Andresen (nummer to fra venstre) er ingen tilfeldig snill onkel. Ferd, med en verdijustert egenkapital i 2017 på over 32 milliarder kroner, regner på hvor pengene kommer best med. Her fra NHOs konferanse. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.Vis mer

Priser ungdommer til 12,2 millioner pr. hode

- En ungdom som kommer tilbake til skole og arbeid gir en nåverdi på over 12 millioner kroner, sier Johan H. Andresen i Ferd.

(Finansavisen): Lørdag skrev Finansavisen om Fredrik Ellila Kristiansen (21), som falt ut av skolen. Selv med karriereforeldre og en søster som klarte seg godt, fikk han det ikke til. Men han har kommet tilbake, takket være et kursopplegg og god hjelp fra «supernanny» Hege Glavin, som har hjulpet mange familier – også på Oslo vest.

En av dem som har tro på kursopplegget til Glavin, er Johan H. Andresen. Han er styreformann og eier av Ferd, sammen med sin familie.

32,2 milliarder

Andresen er med på å forvalte enorme verdier. I 2017 var den verdijusterte egenkapitalen i Ferd ifølge Finansavisen 32,2 milliarder kroner, og tilhørende avkastning 13 prosent.

- Det sies at et livsløp til en ungdom er verdt 12,2 millioner kroner. Hva tenker du om det?

- Ja, dette er nåverdien for samfunnet av at en ungdom kommer tilbake til skole og arbeider i 35 år. I det tallet er besparelser i helse, justis, og sosiale ordninger ikke tatt med, sier Andresen til avisen.

Ferd og Andresen engasjerer seg i sosialt entreprenørskap av flere grunner.

- Ved å ta i bruk innovative sosiale løsninger, som har stor og dokumentert effekt, så skaper vi milliardverdier for samfunnet. Og mange verdifulle menneskelige liv.

Det er også en smart strategi, fordi det kan tiltrekke seg medarbeidere de virkelig ønsker:

- Ja, vi gjør det også fordi vi kan engasjere våre ansatte i arbeidet, noe som igjen tiltrekker seg andre gode krefter med gode verdier, både til de sosiale entreprenørene og til oss, forteller Andresen til Finansavisen.

Bygger bedrifter

Gjennom Ferd får de sosiale entreprenørene tilgang til de enorme ressursene konsernet har:

- Vi bidrar med noe de sosiale entreprenørene trenger og noe vi er gode på, som markeds- og forretningsutvikling: Det å bygge bedrifter til å bli store og anerkjente på sine felt, sier Andresen til avisen.

I artikkelen i Finansavisen lørdag kom det frem at Frog-kurs kan ha spart samfunnet for 2,9 milliarder kroner over tre år.

Andre økonominyheter:

13 karrieretips du ikke har hørt før
Bjørn Ronald har tjent over 50 mill. på kongekrabbe
Slik blir du en bedre forhandler