Prisforskjellen på legemidler varierer med opptil 70 prosent

Store variabler på Paracet, Ibux og Otrivin nesespray.

PRISEN VARIERER: Prisen på legemidler som Paracet, Ibux og Otrivin nesespray kan variere med opptil 70 prosent. Legemidlene koster mest på bensinstasjoner og er billigst i dagligvarebutikker. FOTO: SCANPIX
PRISEN VARIERER: Prisen på legemidler som Paracet, Ibux og Otrivin nesespray kan variere med opptil 70 prosent. Legemidlene koster mest på bensinstasjoner og er billigst i dagligvarebutikker. FOTO: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er stor prisforskjell på reseptfrie legemidler som selges utenfor apotekene. Prisene varierer med opptil 70 prosent.

Det kan lønne seg å sjekke prisene før du går til innkjøp av reseptfrie legemidler som selges også utenfor apotekene. For de tre vanligste legemidlene, Paracet, Ibux og Otrivin nesespray, varierer prisene med 60-70 prosent mellom laveste og høyeste utsalgspris, skriver Dagens Medisin.

Det er Statens legemiddelverk som i høst har undersøkt prisene på reseptfrie legemidler hos 41 utsalgssteder i Oslo-området og Fredrikstad.

Dagligvarebutikkene selger de mest kjente legemidlene rimeligst. De høyeste prisene finner du hos kiosker og bensinstasjoner. Nettapotek som ikke er en del av en kjede, har lavere priser enn hos fysiske apotek, viser undersøkelsen.

Både apotek, nettapotek, dagligvarebutikker, kiosker og bensinstasjoner har vært med i undersøkelsen. (NTB)