Prisgalopp for BTK-hus

Her bodde seriemorderen. Auksjonen tok helt av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Huset som var taksert for 377 000 kroner, ble i natt solgt for nesten 600 000 kroner. På 15 minutter tok budgivningen helt av, fra en utropspris på 266 000 kroner.

Forrige eier var Dennis Rader som terroriserte Wichita som BTK-drapsmannen - «Bind, Torture, Kill». Forrige måned innrømte 60-åringen å ha drept ti mennesker fra 1974 til 1991.

Michelle Boren fikk omsider tilslaget.

Ville selge som suvenirer

- Jeg håper pengene går til kona hans og de to voksne barna, sier kvinnen som betegner seg som en eiendomsinvestor.

Raders familie visste ingenting om drapene. Det blir opp til retten hvem som omsider skal få pengene, siden flere etterlatte har saksøkt «BTK». Kjøperen ville ikke si til nyhetsbyrået AP hva hun skal gjøre med huset. Byron Jones som hoppet av budrunden på 400 000 kroner, hadde klare planer.

- Jeg skulle selge huset tomme for tomme på internett. Denne fyren er berømt for det han har gjort. Jeg garanterer at det ville vært penger å tjene på å selge det i deler, sier Jones.

Vil rive huset

MAKABER INTERESSE: En politimann passet i går på huset før auksjonen. I månedsvis har nysgjerrige lagt bilturen innom Dennis Raders hjem. Selv om eiendomsmegleren ikke nevnte BTK-saken på nettstedet, fikk huset tusenvis av treff fra hele USA. Foto: SCANPIX/AP
MAKABER INTERESSE: En politimann passet i går på huset før auksjonen. I månedsvis har nysgjerrige lagt bilturen innom Dennis Raders hjem. Selv om eiendomsmegleren ikke nevnte BTK-saken på nettstedet, fikk huset tusenvis av treff fra hele USA. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Nattas auksjon foregikk på eiendommens bakgård. Naboen Jim Reno hadde foretrukket at bulldosere hadde tatt seg av huset, selv om ikke drapene ble utført der.

- Det beste man kan gjøre med en sånn person, er å slette ham. Slette all kunnskap om han, fastslår Reno overfor AP.

Dennis Rader ble arrestert i februar etter at han igjen begynte å sende meldinger til politiet - slik han gjorde da han utførte massedrapene.

<B>OFRENE: Slik så de ut, 8 av de 10 menneskene som ble offer for seriemorderen.
<B>VENTER PÅ DOMMEN: Her snakker "BTK" i retten forrige måned. 17. august kommer dommen for de ti grusomme drapene han har innrømmet.
<B>ENKEL STANDARD: Huset som har tre soverom ble bygget i 1954. Det er ikke av høyere standard enn nabobyggene, men skal være velholdt.