LUKSUS: Eiendomsmeglerne Tore Solberg og Odd Kalsnes jakter ny prisrekord i Sandefjord med malerboligen til 56 millioner. Foto: Finn.no
LUKSUS: Eiendomsmeglerne Tore Solberg og Odd Kalsnes jakter ny prisrekord i Sandefjord med malerboligen til 56 millioner. Foto: Finn.noVis mer

Jakter prisrekord med samme bolig

Prishopp på 18 mill. på seks år

Samme bolig ble solgt for 38 millioner kroner i 2012.

(Finansavisen.no): - Den forrige prisrekorden i Sandefjord var det denne boligen som sto for, sier eiendomsmegler Tore Solberg i Eiendomsmegler 1 Sandefjord.

Han snakker om sjøeiendommen Tangenodden 5 i Sandefjord, som i 2012 ble kjøpt av Marianne og tidligere malermester Martin Thorendahl for 38 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Sandefjord-eiendommen som nå er til salgs har blant annet molo, dypvannsbrygge, bolig på 606 kvadratmeter og innendørs svømmebasseng.

Har brukt 8-9 millioner

Med en prisantydning på 56 millioner kroner inntar eiendommen en syvendeplass på listen over Norges dyreste boliger til salgs på Finn.no, og er den soleklart dyreste i Sandefjord, skriver avisen.

Det tilsvarer et prishopp på 47 prosent i løpet av de siste seks årene, men ifølge Solberg har Thorendahl brukt 8-9 millioner kroner på oppgraderinger i mellomtiden.

- Alt er gjort innvendig, med nytt kjøkken, og man har laget noen nye rom, sier Solberg til Finansavisen.

I 1971 etablerte Thorendahl firmaet Malermester Thorendahl, men sluttet i selskapet i 2009. Thorendahl ønsker ikke å kommentere salget, opplyser han til Finansavisen på telefon.

Eiendommen ble lagt ut for salg for en uke siden.

Tre visninger

- Vi har så langt hatt tre visninger, men det er nok ikke helt riktig å slå ut armene og si at dette er gjort i en fei. Det kan gå raskt, men det kan også ta måneder, sier Solberg, ifølge avisen.

Blant interessentene finner man både dem som vurderer eiendommen som helårsbolig og fritidsbolig. Det er ikke boplikt i Sandefjord.

Oslo-megler Odd Kalsnes samarbeider med Solberg om salgsoppdraget.

- Det var etter ønske fra selger, da Kalsnes har mange forbindelser blant potensielle kjøpere fra Oslo, sier Solberg til Finansavisen.

Han forteller at det både er lokale og Oslo-beboere som har vist interesse.

Andre økonominyheter:
Trygve Hegnar: Helt grisete
Søndagens aksjetips