Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prishopp på bompassering

Bilister som kjører ut og inn av Oslo kan vente seg et kraftig prishopp ved passering av bomringen neste år. Et forslag er å øke prisen for årskort med 900 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens vegvesen Oslo har utarbeidet to forslag til nye priser, og etaten er forberedt på høylytte protester fra flere hold, skriver Aftenposten. Prishoppet kan bli en realitet dersom deler av inntektene fra bomringen skal finansiere kollektivutbyggingen i Oslo og Akershus. I dag dekker bompengene kun utbyggingen av veinettet i hovedstaden.

Prinsippavgjørelse

Dersom forslagene får gjennomslag i Oslo kommune og Akershus fylkeskommune vil årskort for passering øke med 900 kroner. Månedskort vil stige med 90 kroner, mens en enkeltpassering vil øke med tre kroner til 15 kroner.

Dersom bompengene ikke skal dekke kollektivutbyggingen blir prisøkingen neste år trolig langt lavere. Månedskort stiger med fem kroner, årskort blir 100 kroner dyrere og enkeltpasseringen vil koste 13 kroner.

Anders Aaram, fungerende vegsjef i Oslo sier til Aftenposten at han ikke tror flere vil la bilen stå hjemme, og i stedet reise kollektivt, selv om prisene skulle øke kraftig.

(Dagbladet.no)

DYRERE:</B> Fra neste år stiger prisene i bomringen rundt Oslo. Et årskort kan bli 900 kroner dyrere.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media