Priskrig på øl i Kristiansand: - Høl i huet

Satte ned prisen på halvliteren fra 91 kroner til 50 kroner.

PÅSKEØL: Ikke det verste værer å ta seg en utepils i i Sør-Norge i dag. I Kristiansand får du den trolig billigere enn noe annet sted. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PÅSKEØL: Ikke det verste værer å ta seg en utepils i i Sør-Norge i dag. I Kristiansand får du den trolig billigere enn noe annet sted. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Fædrelandsvennen melder om priskrig på øl i Kristiansand etter et uventet grep fra en av byens restauranter.

Restauranten Kombinat i byen valgte å gå over fra dyre gourmetretter til å servere burger og komle. I samme slengen, over natta, satte restauranten ned prisen på en halvliter til 50 kroner.

Mistet gjester

Da har flere av konkurrentene begynte å følge opp, og en av dem som reagerer er eier og innehaver av Victoria Pub i Kristiansand.

Mandag satte Møllepuben og Victoria Pub ned prisen for en halvliter fra 91 til 50 kroner, som følge av konkurransen. De to pubene bekrefter overfor Fædrelandsvennen at de gjør det som følge av å ha mistet gjester.

UTEPILS TIL BLODPRIS: Så snart sola titter frem, er det flere steder som åpner for uteservering av mat og drikke. Den norske ølen er kjent for å være dyr i internasjonal sammenheng, men hvor mye er vi egentlig villige til å betale for en kald øl når det frister som mest? Video: Ørjan Ryland Vis mer

Han uttrykker sin tydelige misnøye overfor lokalavisa, og er heller ikke mer fornøyd med ølprisen da Dagbladet ringer ham på formiddagen langfredag.

- Jeg selger halvliteren for 50 kroner i påska. Det er røverpris, men jeg må bare følge med når de begynner med det. I går hadde vi sol på uteplassen, og det var stup fullt hele formiddagen og ettermiddagen, sier han til Dagbladet.

- Høl i huet

- Hva synes du om priskrigen?

- Jeg synes det er høl i huet, rein idioti. Alle i bransjen vet hva det koster, og at det ikke er noe igjen når du selger for den prisen. I hvert fall ikke for oss som lønner godt. Vi får se hvor lenge dette varer. Om ikke annet, så er ølkundene kjempefornøyd.

Narve Ellefsen, som driver Kombinat, skriver i en e-post til Fædrelandsvennen at han har stor respekt for bransjekollegaene, og at hva andre mener om ham får stå for deres regning.