Denne uken ble leiligheten i Sophus Lies gate 1 endelig solgt. Foto: Privatmegleren
Denne uken ble leiligheten i Sophus Lies gate 1 endelig solgt. Foto: PrivatmeglerenVis mer

Priskutt på 3,2 millioner på Gimle

- Det ble Frogner-pris på denne, ikke Gimle-pris, sier eiendomsmegler Odd Kalsnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen:) Prisen på leiligheten i Sophus Lies gate 1 ble kuttet fra 18,7 til 15,5 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Priskutt: 3,2 mill.

I starten av januar i år ble leiligheten på Gimle i Frogner bydel i Oslo lagt ut for salg. Prisantydningen var da 18,7 millioner kroner. Med en størrelse på 149 kvadratmeter ville det gitt en kvadratmeterpris på 125.500 kroner.

Men leiligheten ble ikke solgt, og noen uker senere ble prisen kuttet til 16,9 millioner. Da den fortsatt ikke ble solgt, ble prisantydningen nylig kuttet ytterligere, til 16,6 millioner kroner.

Denne uken ble leiligheten endelig solgt, men da til 15,5 millioner kroner, 3,2 millioner lavere enn opprinnelig prisantydning. Det gir en kvadratmeterpris på 104.000 kroner, skriver avisen.

- Vi har hatt 30 interessenter, men det var to ting som trakk ned og førte til at det ble Frogner-pris på denne, ikke Gimle-pris, sier eiendomsmegler Odd Kalsnes i Privatmegleren Aveny, ifølge Finansavisen.

- Norges mest kresne

- Den ene forklaringen er at leiligheten går over to plan, hvor den øverste delen er en loftsdel med begrensede bruksmuligheter. Du kan ha et oppholdsrom der, men det er ikke godkjent som ekstra soverom, og da får man ikke uttelling for dette arealet.

Loftsdelen er på 15 kvadratmeter primærrom, mens resten av leiligheten er på 134. Det er to soverom i leiligheten.

- I tillegg er leilighetens eneste inngang en tidligere kjøkkentrapp, som er en veldig trang trapp, og det har tydeligvis ikke fenget Gimle-publikummet, som er Norges mest kresne, sier Kalsnes til avisen.

Han mener nettopp kjøkkentrappen har ekskludert en god del potensielle kjøpere.

- Det er en del eldre folk som kjøper på Gimle, og de har krav til et bedre inngangsparti. Det er heller ikke mulig å få inn heis, og dermed blir det mest aktuelt for yngre mennesker. Vi fikk med andre ord ikke full Gimle-effekt på grunn av disse tingene.

Selgerne av leiligheten er Dag André Harlem og Maryann Tidell Harlem. De kjøpte leiligheten i 2015, og det var Kalsnes som hadde oppdraget også den gangen. Da gikk leiligheten for 14 millioner kroner.

Andre økonominyheter:
Andreassen: Da kutter Norges Bank renten
DNB-bygget kan bli solgt for 4,3 mrd.