SOLGT 4,5 MILL. UNDER SALGSTAKST: I juni i fjor ble Søgne-eiendommen Silleviga lagt ut for salg til 24 millioner kroner. Først ett år etter er den solgt, for 19,5 millioner. Foto: Privatmegleren
 SOLGT 4,5 MILL. UNDER SALGSTAKST: I juni i fjor ble Søgne-eiendommen Silleviga lagt ut for salg til 24 millioner kroner. Først ett år etter er den solgt, for 19,5 millioner. Foto: PrivatmeglerenVis mer

Priskutt på 4,5 mill. for sørlandsidyll

I juni i fjor ble Søgne-eiendommen Silleviga lagt ut for salg til 24 millioner kroner. Kjøperne uteble. Nå er eiendommen solgt med rabatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen:) – Eiendommen ble solgt på onsdag. Det har vært flere interessenter på visning, hvorav den siste endte med salg. Vedkommende var på visning og eiendommen ble da solgt på stedet, forteller eiendomsmegler Sindre Lian i Privatmegleren til Finansavisen.

For veldig snart ett år siden, i starten av juni i fjor, ble prakteiendommen Søvigheia 18 i Søgne i Vest-Agder lagt ut for salg, også kjent som Silleviga. Den gangen var prisantydningen 24 millioner kroner, noe som i utgangspunktet ifølge avisen var tidenes dyreste for Søgne.

Eiendommen har ikke boplikt, og tomten er på 5,4 mål. Det inkluderer rundt 200 meter strandlinje, bryggeanlegg, utendørs svømmebasseng og et hovedhus på 224 kvadratmeter.

Justerte ned prisen

Ifølge Finn-annonsen er eiendommen nylig tilknyttet veiforbindelse med asfaltert vei til tomtegrensen, og ligger omlag 20 minutters kjøring sydvest for Kristiansand. Lian forteller til Finansavisen at det var flere interessenter på banen i fjor, men det materialiserte seg ¬aldri i et salg.

– Vi la ut eiendommen litt sent i sesongen i fjor. De som kjøper en slik eiendom ønsker å kunne bruke den også inneværende sesong. Vi var veldig nært et salg, men kom ikke helt i mål.

I mai i år ble derfor sjøeiendommen igjen lagt ut for salg, men da var prisantydningen kuttet til 19,9 millioner kroner.

– Vi la ut eiendommen tidligere i år og justerte ned prisen for å tilpasse oss markedet, sier Lian.

Priskutt på 4,5 mill.

Denne uken gikk salget i boks. Lian ønsker ikke å kommentere hva salgssummen ble, annet enn at den ligger nær den nye prisantydningen. Etter det Finansavisen erfarer skal salgssummen ha endt på 19,5 millioner kroner, som innebærer et priskutt på 4,5 millioner kroner fra den opprinnelige prisantydningen på 24 millioner kroner.

Andre økonominyheter:

Punger ut nær 50 mill. i eiendomsskatt
10 kvinnelige talenter i shipping