SOLGT FOR 12 MILLIONER: 12 millioner kroner måtte den nye eieren av denne Kragerø-idyllen ut med - altså 5,5 millioner kroner mindre enn de forrige eierne ba om. Foto: Krogsveen/Frogner Foto. 
SOLGT FOR 12 MILLIONER: 12 millioner kroner måtte den nye eieren av denne Kragerø-idyllen ut med - altså 5,5 millioner kroner mindre enn de forrige eierne ba om. Foto: Krogsveen/Frogner Foto. Vis mer

Kragerø, eiendom:

Priskutt på 5,5 mill. i Kragerø

Ba om 17,5 millioner for Kragerø-hytte, fikk 12.                        – Den var i overkant priset, for å få testet markedet, sier eiendomsmegler Henrik Tangen i Krogsveen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): – Den ble solgt onsdag etter budrunde mellom to interessenter. Den sto til en ganske frisk sum og vi nådde ikke helt opp der, sier eiendomsmegler Henrik Tangen i Krogsveen til Finansavisen.

Han har spesialisert seg på fritidsmarkedet og selger hytter i området fra Helgeroa til og med Kragerø.

I midten av april la han ut en fritidseiendom i Søndre Bærøyveien 38 i Bærø i Kragerø med prisantydning 17,5 millioner kroner.

Selve hovedhuset er på kun 70 kvadratmeter, men i tillegg følger det blant annet med et gjestehus, strandlinje, bryggeplass og båthus.

Tangen forteller til Finansavisen at det har vært ti ulike interessenter inne i bildet, og at eiendommen har vært i familiens eie i over 70 år.

– Overkant priset

Tangen ønsker ikke å kommentere hva salgssummen endte på, men etter det Finansavisen erfarer ble sjøhytten til slutt solgt for 12 millioner kroner, hele 5,5 millioner kroner under prisantydning.


– Hva tenker du om at man ender såpass langt fra prisantydning?

– Den var i overkant priset, for å få testet markedet. Interessenter har påpekt at bebyggelsen krever store påkostninger, og det har trukket prisen ned.

15 hyttesalg i år

Tangen forteller at dette er den dyreste hytten han har solgt hittil i år.


– Hvordan opplever du markedet?

– Jeg har solgt masse hytter mellom to og åtte millioner, totalt er det snakk om 15 hytter i denne prisklassen. Det var et godt marked i fjor også, men det er enda noen flere interessenter nå. Markedet er noen hakk bedre i år sett fra selgers side, sier han til Finansavisen.

– Jeg mener vi er på høyde med før finanskrisen, men markedet er mer selektivt. Det må være de riktige eiendommene, kjøperne er mer grundige i sine undersøkelser og mer målrettet.

Flere økonominyheter

Analytiker mener PGS er et lyspunkt
Starter letekampanje på fem brønner
Songa Offshore økte inntektene - halverte resultatet