Sjøeiendommen
Oterøy 16 i Kragerø i Telemark gikk godt og vel under prisantydning. Foto: Finansavisen
Sjøeiendommen Oterøy 16 i Kragerø i Telemark gikk godt og vel under prisantydning. Foto: FinansavisenVis mer

Priskutt på nær 12 millioner i Kragerø

– Usikkerheten som preger boligmarkedet smitter over, sier eiendomsmegler Bjørn Helliksen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen:) – Vi kom i mål denne uken etter forhandlinger. Det har vært forhandlinger over litt tid, sier eiendomsmegler Bjørn Helliksen i Privatmegleren Kragerø til Finansavisen.

Han snakker om sjøeiendommen Oterøy 16 i Kragerø i Telemark. Eiendommen er på 6,8 mål, med blant annet brygge og to private sandstrender. Selve hytten er på 185 kvadratmeter, og omgis av en terrasse på 230 kvadratmeter.

På Finn.no ligger eiendommen ute med prisantydning på 24,5 millioner kroner. Helliksen vil ifølge avisen ikke kommentere hva salgssummen ble, men etter det Finansavisen erfarer måtte man til slutt kutte prisen til rett over 18 millioner kroner for å få solgt.

Ifølge Helliksen var det tre–fire interessenter som har vært på visning, før man til slutt endte i forhandlinger med en av disse.

– Det er naturlig at det er litt færre interessenter når det er snakk om en eiendom i det litt dyrere sjiktet, sier Helliksen.

Ba om 30 mill. i fjor

Også i fjor sommer ble eiendommen forsøkt solgt, men da med prisantydning på hele 30 millioner kroner. Dermed endte man nå nær 12 millioner kroner under dette.

Selger av eiendommen er ifølge eiendomsregisteret Jon Norseth, som selv er bosatt på Nesøya. Ifølge eiendomsregisteret betalte han 3,5 millioner kroner for eiendommen i 1994.

Helliksen opplyser at Norseth bygget hytten som står der i dag etter at han overtok eiendommen.

– Dette var en høy prisklasse, og da er det forventet at det ville ta noe tid, sier eiendomsmegleren til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Flere flyr Easyjet
Over 130.000 får sosialhjelp