Prisøkning: 1000 prosent

En ettroms leilighet i en av mammutblokkene på Ammerud i Oslo ble nylig solgt for 466782 kroner. Den samme leiligheten ble omsatt i 1993 for 45000 kroner. Det gir en prisøkning på nesten 1000 prosent. - Et godt kjøp, kommenterer Robert Fauske, daglig leder hos DnB eiendomsmegling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- For to år siden var det nesten ikke mulig å få solgt leiligheter i blokkene på Ammerud, forteller Robert Fauske.

Det er DnB eiendomsmegling som har solgt den 31 kvadratmeter store leiligheten, som ligger i et stort blokkområde i en av Oslos drabantbyer.

- Nei, det er ikke så mange som har blokkene på Ammerud øverst på ønskelista når de skal få seg bolig. Men man får flere kvadratmeter for pengene på Ammerud enn andre steder i Oslo, mener Fauske.

Ikke enestående

Fauske framholder at kjøperen av leiligheten har gjort et godt kjøp.

- I forhold til hva han hadde måttet betale på leiemarkedet, er dette et godt kjøp, sier han. Fauske tror heller ikke dette salget vil bli et enestående eksempel.

- Jeg tror prisnivået vil ligge omtrent der framover. Dette kjøpet bekrefter våre antakelser om at det er Groruddalen som øker mest nå, etter at Oslo vest og sentrum har hatt stor økning tidligere år.

Risiko

Fauske fastslår at Ammerud er blitt mer attraktivt den siste tida.

- Det handler ofte om familier som trenger plass. For dem er soverom viktigere enn å ha en attraktiv adresse. På Ammerud får du flere kvadratmeter for pengene, det er det som teller for folk med alminnelige inntekter, mener Fauske.

Han bekrefter imidlertid at det er mer risikofylt å kjøpe en leilighet i mammutblokkene på Ammerud enn for eksempel en leilighet i Oslo vest.

- Først nå har boligprisøkningen nådd Ammerud. Ammerud er et typisk sted hvor boligprisene stiger sist. Men det er også der prisene vil falle først. Derfor er risikoen ved å kjøpe der større.

Stiger fortsatt

Fauske tror prisene vil fortsette å stige i 1998. Han anslår 10- 15 prosent, på bakgrunn av utviklingen i januar og februar. Han tror heller ikke en renteøkning på 1 til 2 prosent vil dempe prisene.

- Det vil kanskje kjøle ned markedet en liten stund, men noen stor betydning tror jeg ikke det vil få. Hvis det kommer en økning på 3 til 4 prosent, er imidlertid situasjonen en annen, sier Fauske.