Prissjokk i barnehagen

SKIEN (Dagbladet): Barnehagen til Telemark Sentralsjukehus kan komme til å sette opp prisene med opptil 90 prosent. - For to barn må jeg nå betale 7600 kroner i måneden, en økning på 3500 kroner, sier Bjørn Svensson sjokkert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Ingen vanlige familier har råd til å betale så mye i måneden for å ha unger i barnehagen. Vi må betale like mye som vi betaler for å bo, sier Svensson.

Han rister på hodet over det han leser i skrivet fra sykehusledelsen, forfattet dagen før nyttår.

For et drøyt år siden flyttet han og familien fra Nord-Norge til Skien. Utslagsgivende var at jobben kona ble tilbudt ved sykehuset, fristet med rimelige barnehageplasser.

Nedskjæring

Årsaken til den radikale prisøkningen er nedskjæringer på årets budsjett etter vedtak i fylkestinget med totalt 773000 kroner. Vedtaket ble fattet kort før nyttår. Nå må Svensson i verste fall ta barna ut av barnehagen fordi han ikke har penger å betale med.

Slik sett er det ironisk sett flaks at han for tida er permittert, ellers så måtte han trolig sagt opp jobben for å passe unger på dagtid.

Rammes hardt

- Det er til å grine av, sier Svensson om prissjokket.

Den endelige prisøkningen for å dekke inn budsjettkuttet er ikke endelig bestemt. Brevet Svensson og en lang rekke andre foreldre har mottatt, er et prisforslag fra sykehusledelsen. Her drøftes blant annet bortfall av søskenmoderasjon, noe som vil ramme familier med mer enn ett barn i barnehagen særlig hardt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer