Prissjokk på Gardermobanen

Fra nyttår blir det dramatisk dyrere å ta flytoget til Gardermoen. Til tross for suksessen går Gardermobanen med store tap - som selskapet må velte over på passasjerene. På sikt avviser ikke administrerende direktør ved Gardermobanen, Berit Kjøll, at prisen kan øke til 200 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

PRISHOPP: Det blir dyrere å bruke flytoget fra nyttår.

Den nye prisen for togreisen mellom Oslo og flyplassen blir fra nyttår 100 kroner.

Når Romeriksporten åpner, stiger billettprisen ytterligere.

- Styret har vedtatt at billettprisene skal være 120 kroner fra Oslo når togene kan bruke Romeriksporten. Men jeg ser ikke bort ifra at vi må ta en høyere pris.

På spørsmål fra Dagbladet avviser ikke administrerende direktør ved Gardermobanen, Berit Kjøll, at det kan bli en ny pris på opp mot 200 kroner. Prisøkningen på Gardermobanen blir i første omgang på over 40. Tapene er så store at Gardermobanen ikke ser andre utveier enn å la passasjerene betale regningen.

Store underskudd

Beregninger Dagbladet har gjort viser at hver passasjer som reiser med Gardermobanen betaler langt under halv pris. Billettpris på 70 kroner fra Oslo dekker ikke driftsutgiftene, og derfor vil nå Kjøll at prisene på toget skal økes fra 70 til 100 kroner fra årsskiftet.

- Vi utreder nå mulige prisøkninger fra årsskiftet, og regner med at de blir vedtatt, sier Kjøll til Dagbladet. Hun er oppriktig bekymret over banens dårlige økonomiske resultat og de store underskuddene. I år er det budsjettert med et underskudd på 184 millioner kroner og neste år blir det underskudd på 546 millioner. Da forutsettes det at togene kan kjøre gjennom Romeriksporten i andre halvår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer