Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Prisverdig terrorisme

Pentagon fingransker det nye video-opptaket av Osama bin Laden. bin Laden sa at 11.september-angrepene skulle hindre USA og Israel i å «drepe våre barn».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var den arabiske tv-stasjonen al-Jazeera som viste det nye opptaket av Osama bin Laden i går kveld norsk tid. Pentagon finstuderer tv-bildene i et forsøk på å finne ut når opptaket er gjort. Forvirringen rundt Osama bin Laden er stor, enkelte hevder han er død og begravet, men intet lik er fremlagt som bevis.

Det amerikanske forsvarsdepartementet sier de fortsatt ikke er sikre på om opptaket er nytt, gammelt eller falsk, melder Sky News

-Prisverdig terrorisme


bin Laden fortsetter hetsen mot USA og vesten i det nye opptaket. Han innrømmer på nytt stor kjennskap til terrorangrepene 11.september og hevder at de var for å stoppe USAs støtte til Israel i å «drepe våre barn».

Han sa at opptaket ble gjort for å markere tremåneders-dagen for terror-angrepene, og tomånedersdagen til det amerikanske angrepene mot Afghanistan 7. oktober.

Hvis dette stemmer kan opptakene være gjort i midten av desember, på samme tid da amerikanske bombefly startet bombingen mot Tora-Bora i øst-Afghanistan.

Den ettersøkte terroristen så trøtt, og tynn ut i opptaket, men virket rolig.

Det Hvite Hus avfeide videoen som «den samme type terrorist-propaganda vi har sett før».

image: - Prisverdig terrorisme
Hele Norges coronakart