LYSER OPP:  Dette julehuset i Kvinesdal lyser opp i den mørke desembermåneden. Sven Erling Lyding har gått for en enkel og rein stil med lys i samme farge. Foto: Privat
LYSER OPP: Dette julehuset i Kvinesdal lyser opp i den mørke desembermåneden. Sven Erling Lyding har gått for en enkel og rein stil med lys i samme farge. Foto: PrivatVis mer

Prisvinnende julehus

Sven Erling Lyding (63) har allerede fått diplom for sitt julehus i Kvinesdal. Nå er han med i årets konkurranse i Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Pensjonisten forteller at pynten slett ikke er tilfeldig. Han har valgt å bruke tusenvis av lys med samme farge for å holde en enkel og rein sammensetning på det hele.

- Det er nok mange som slår meg i antall lys og mengde, men jeg liker det sånn jeg har det, sier Sven Erling Lyding til Dagbladet.

Julehuset er allerede prisbelønnet. I 2008 ble huset kåret til regionens flotteste julehus, og det ble omtale i lokalavisa.

Krever planlegging - Dette gjør jeg hvert år. Jeg er pensjonist, så noe må jeg jo ha å gjøre, sier han.

Men det er ikke bare lett å sette opp en så massiv dekorasjon med over 6000 lys, ifølge Lyding. Mye av arbeidet består av å sørge for en trygg og god strømtilførsel, og klargjøringen med alle ledningene påbegynnes allerede på sommeren.

- Jeg gjør det fordi det har blitt en tradisjon. Det har blitt pyntet til jul hvert år siden 1998.

Tenker ikke på strømregninga Han bruker store deler av november på å sette opp pynten sammen med kona. Og på den lokale butikken får han forventningsfulle henvendelser i novemer; huset hans er kjent i bygda.

Prisvinnende julehus

Med den massive belysningen følger også en litt større strømregning. Men det tenker ikke sørlendingen alt for mye på.

- Det blir vel 300-500 kroner ekstra på regninga på grunn av dette, men vi bruker jo penger på så mye annet i jula, så det tenker jeg ikke så mye på, sier Lyding.

Og tilbakemeldingene fra publikum er utelukkende positive forteller Lyding. Han forteller at folk av og til stopper opp for å kikke på julehuset hans.