Disse forslagene er ledd i et større forslag om arbeidsmarkedspolitiske reformer, som ifølge arbeidsdirektør Ted Hanisch er de mest omfattende siden staten overtok arbeidsformidlingen fra kommunene i 1960.
Den offentlige arbeidsformidlingen har i de senere år møtt sterkt økende konkurranse. De private vikarbyråene blir større og større. Dette mener arbeidsdirektøren viser at de dekker et behov.
Vil vise styrke
- Alt tyder på at behovet for vikarer vil vokse, ikke minst på grunn av de utvidede permisjonsordningene som vil komme framover, sa Hanisch på en pressekonferanse fredag ettermiddag.
En sterk posisjon i markedet, for å sikre en offentlig arbeidsformidling, som jo i motsetning til private aktører også har ansvar for svakere arbeidssøkere. Etaten må ikke bare ha ansvaret for søkerne, men også være en sentral serviceorganisasjon for hele arbeidsmarkedet, mener direktoratet.
- Men hva vil et statlig vikarbyrå bety for de private vikarbyråene?
- Vi har som mål å gjøre oss godt gjeldende på markedet og ha en høy markedsandel. Vår styrke i markedet er at vi har en veldig god oversikt over tilbud og etterspørsel. Men vi har ingen ambisjoner om å utkonkurrere de private vikarbyråene. Og vi vil fortsatt yte service overfor private vikarbyråer, sier Hanisch.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger