Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Privat barnevern

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Det er en god nyhet at barne- og familieminister Laila Dåvøy nå skjerper kravene til landets institusjoner innenfor barnevernet som drives av private. Det forbausende er at dette først skjer nå, etter nye avsløringer av overprisete og dårlige tjenester som fylkeskommunene har kjøpt av private institusjoner med mindre betryggende faglig standard.
  • For egentlig handler ikke dette om forskrifter, offentlig eller privat drift, men om fellesskapets tilbud til unge mennesker som trenger hjelp. Det er en skam at det først nå vil bli bygd opp et system med standarder for godkjenning, oppfølging, kontroll og faglig utvikling innenfor denne delen av barnevernet. Utgiftene til dette har økt sterkt de siste åra og er nå på snaue åtte milliarder kroner i året. Det er et «marked» som fristet noen som ikke alltid bare har hatt barnas beste i tankene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media